Min debut som Internetapportör.

Det kom ett telefonsamtal för ett par veckor sedan. Rösten och namnet i luren var för mig helt obekanta när han presenterade sig. Av en kompis hade han fått reda på att man via birddog.nu kunde få tag i apportörer och på listan över Kävlinge kommun hade han hittat mina hundar och mig. Anledningen till att han sökte apportörer var att den egna hunden var skadad och kompisen var upptagen.

Samtalet gick egentligen ganska snabbt. Andjakt i märgelhål om en vecka – kan du hjälpa till? Marken låg mindre än en mil hemifrån, så en vardagkväll var ju inga problem. Mina frågor var kanske fler – hur många skyttar? Fler hundar? Hur mycket brukar ni skjuta? Kan jag ta min yngre hund med mig också?

Plötsligt kändes det som om vi var bekanta med varandra och när vi sedan träffades en ruggig och blåsig torsdagskväll, så var det som om vi känt varandra – om inte flera år – så åtminstone ett bra tag.

Vädret var perfekt och änderna många. Tre skyttar och totalt elva änder. De brukade låta hundarna vänta med apportering tills jakten var över och detta passade mig alldeles utmärkt. Jag lät unghunden sitta med ute under jakten – bra träning. Efteråt fick hon hämta in tre änder och resten fick den något äldre och betydligt mera erfarna tiken hämta.

Alla fåglarna kom med hem. Skyttarna verkade nöjda. De vanliga kommentarerna jägarna emellan om varandras bommar etcetera haglade lika friskt som skotten nyss, och hundarna fick beröm för att de varit tysta och effektiva. Ingen hade stiftat bekantskap med jaktspaniel förut, men alla tyckte att de var effektiva och framför allt tysta.

Detta var min premiär som internet-apportör och det var en spännande och kul erfarenhet att det faktiskt fungerar. Min andra förfrågan kom via nätet från Sjöbo – där jag inte ens anmält mig, men det var en kompis till en kompis som behövde hjälp och visste att jag fanns tillgänglig. Tyvärr var ju Yatzy skadad då och dessutom var jag upptagen just den dagen, så det uppdraget fick någon annan ta.
Tina Ingvarsson

  << tillbaka

 
Startsida