Log in
 Weimaraner för jakt...  
Namn: Lusen
Datum: Måndag den 6 September 2004 Kl: 14:18
Här är en bra Weimaraner link: www.garbu.net

Namn: Erik
Datum: Måndag den 6 September 2004 Kl: 10:35
Här är hela tråden.

Namn: Birgitta
Datum: Måndag den 7 Juni 2004 Kl: 16:44
De hundar som rekommenderas till avel av avelsrådet, vad har de för minimimeriter?

- eftersöksgrenar unghundsklass eller öppen klass
- anlagsklass viltspår
- 2: utställning

Namn: Pernilla & Rolf mé resten...
Datum: Torsdag den 3 Juni 2004 Kl: 18:22
Till Maria å resten...

Berätta gärna, Maria, att det är Classic Dream´s Impact som blev ÅRETS SKOGSFÅGELHUND 2002. Det är han värd!

Alla som pratar så mycket skit här är väl inget at bry sig om, dom grå é bäst!! Det visade vi inte minst i Holland i helgen!

Haré gott önskar Pernilla & Rolf mé resten...
Classic Dream´s Kennel.

Namn: Erik
Datum: Torsdag den 27 November 2003 Kl: 12:13
Verkar inte bra.

Namn: Åsa
Datum: Tisdag den 11 November 2003 Kl: 10:48
Två förstapris i unghundsklass, ett i öppenklass, under 2003. Hur etiskt korrekt är det att uppfödare dömer hundar på prov ur sin egen uppfödning? Vanligt förekommande i SWeiK.

Namn: Maria
Datum: Söndag den 9 November 2003 Kl: 10:16
Var nu in och kollade resultaten. I år är det 3 1:a pris tagna och tidigare år borde det nog också vara en del första pris. Men när det bara står vilka betyg dom fått i apportering och fält/fjäll/skog (betygen i eftersöksgrenarna står ju inte på samma sida heller)då vet då inte jag vilket pris dom fått. Nu var jag bara in som hastigast och hoppas att jag inte helt fått det om bakfoten.*ler*

Namn: chivas
Datum: Lördag den 8 November 2003 Kl: 22:32
Men dom är vackra.

Namn: fageljagarn
Datum: Lördag den 8 November 2003 Kl: 17:26
3 år, 3 1:a pris för rasen Weimaraner!

Namn: chivas
Datum: Lördag den 8 November 2003 Kl: 16:58
Nollor i pris kan vara missvisande som Maria skrev, hunden kan ha gjort ett kanonjobb men inte hittade en enda pippi för militanta veganer eller nåt annat elände har sett till att fåglarna var inte på marken den dagen

Namn: Maria
Datum: Lördag den 8 November 2003 Kl: 10:11
Jo visst ser det trist ut när det står 0 pris men det säger ju inget om hur bra eller dåligt hunden arbetat. Finns det inte fågel precis där och då så blir det ju en "nolla" trots utmärkt arbete. Skulle i och för sig se lite trevligare ut om det stod EFF(ej för fågel) istället.

Namn: fageljagarn
Datum: Fredag den 7 November 2003 Kl: 17:03
"Vad är det som är uselt?"

Gå in och kika på reultaten så klarnar det nog....

Namn: Sara
Datum: Torsdag den 6 November 2003 Kl: 17:27
Hej.
Har du funderat på andra raser än weimaraner? Jag har en Griffon Korthals från Tyskland som jag skaffat efter att ha undersökt rasen under flera år. Korthalsen är en jaktmaskin i fält med samma viltskärpa och sökmönster som en weimaraner men med mer av apportör och lite av retriverkynne vad gäller dresserbarheten och viljan att alltid vara till lags. En suverän barn och familjehund är det också. Sedan får man förstås stå ut med att ha en hund som ser ut som en gatukorsning / Lufsen i "Lady och Lufsen". Inte alls det vackra gråa spöke som weimaranern utgör och som är en fröjd att se på.
Korthalsen är en utpräglad jakthund ute och en suverän familjehund inne. I hela Europa är det krav på att föräldra- hundarna är ua (grad A/B) på höfterna och är godkända på prov för stående fågelhundar inklusive apportering före parning för att man över huvud taget skall få registrera valparna. Hör av dig om du vill ha mer information och länkar. sara.beckman@tele2.se

Namn: Maria
Datum: Lördag den 1 November 2003 Kl: 12:19
Vad är det som är uselt?

Namn: Ingrid
Datum: Fredag den 31 Oktober 2003 Kl: 18:24
håller med Åsa.

Namn: Åsa
Datum: Fredag den 31 Oktober 2003 Kl: 15:13
Uselt!

Namn: Anders
Datum: Torsdag den 23 Oktober 2003 Kl: 11:59

För resultat på jaktprov 2003, gå till denna hemsida, se adress nedan, gå vidare till resultat, klicka på jaktprov 2003.

http://hem2.passagen.se/weimar/Namn: Anette
Datum: Måndag den 20 Oktober 2003 Kl: 14:42
Många som börjar jaga efter att ha köpt Weimaraner har inget att jämföra med. Det finns en betydande tendens inom rasklubben att försvara rasen och sin avel istället för att granska kritiskt.
Anette

Namn: Maria
Datum: Måndag den 13 Oktober 2003 Kl: 15:17
Jag är den stolta ägarinnan till den duktiga weimen i Åsele, och med ett leende på läpparna så kan jag säga att han är en mycket duktig jakthund(med en australisk pappa). Jag är mycket nöjd.//Maria

Namn: Ola L
Datum: Fredag den 10 Oktober 2003 Kl: 13:34
Välkommen till verkligheten Perdix!!!

En Breton Cwita med Björn Tråselett spöade skiten ur alla andra norska fågelhundar oavsett ras både på skogsprov och högfjäll i år.Se (www.breton.no)

Namn: Åke
Datum: Fredag den 10 Oktober 2003 Kl: 13:21
Ser att tråden till detta forum spårat ut totalt!!!
"Weimaraner för jakt" har inte alls handlat om de hundarna utan om de mesta raserna runt omkring.
Jag har sett en Weimaraner från Åsele i Västerbotten på Jaktprov och den hunden jagar bra men jag vet inte vad den heter.


Namn: Michael
Datum: Torsdag den 9 Oktober 2003 Kl: 17:19
Perdix,

Flygande marsvin kallas dom:)

Jag har själv jagat ihop med flera Bretons och helt klart är att dom har kommit stärkt dom senaste åren. Många av dom går som raketer, dom jag har sett har också visat mycket stor uthållighet och bra viltfinneregenskaper.

För några år sedan hade jag två stycken på dressyr här hemma i några veckor (grund och apport), helt OK hundar att arbeta med, bra arbetsvilja och kvicka i huvudet.

Känner en kille som upplåter sina marker och går skytt på bretonprov, han påpekar att det fortfarande är ganska ojämnt mellan hundarna i denna rasen…..lite upp och ner.

Säkert en bra ras på uppgång, annars kan du satsa på toppen med en gång; setter :)

Michael

Namn: Perdix
Datum: Torsdag den 9 Oktober 2003 Kl: 16:52
Kul att läsa diskussionen nedan. Jag kan inte låta bli att småle åt det hela. Vilken ras är bäst?? Eftersom det hela började med Weimaraner så varför inte slänga in en ras till som jag inte har någon erfarenhet av men som jag tycker verkar intressant nämligen Breton. Vet någon något om dessa små hundar. De lär skall vara ena rackare att gå och man lär väl kunna föda minst 3 på samma ranson mat som en stor pansar -vorsthe. Praktiskt när man skall bära ut maten på fjället tillsammans med allt annat tungt. Har hört att dessa hundar går prov tillsammans med just weimaraner och det lär ju vara skillnad som natt och dag vad jag förstår.

Namn: fd setterägare
Datum: Fredag den 3 Oktober 2003 Kl: 23:23
Klokta ord av Anette, hd är nog så allvarligt. Jag förstår att du inte vågar skaffa fler Eng. settrar om du haft två med hd. Min hade dålig mentalitet, den var alldeles för nervös och vek för att vara en hund som passar mig.

Namn: Anette.U
Datum: Fredag den 3 Oktober 2003 Kl: 21:44
Vill tillägga i debatten att jag inte valt pointern för att den "springer snabbast",utan för att den helt enkelt faller mig i smaken-och om man kan "förena nytta med nöje" så är det väl inte helt fel...Vill också tillägga att vi även HAR en eng. setter(och haft en tidigare-men vi har tyvärr haft problem med HD på båda och "vågar" ej skaffa fler...)plus att jag har ganska många korth.vorsthrar i min närmaste omgivning-men det är inte en hund för mig,jag har helt enkelt inte "fastnat" för rasen.(Fast dom jag känner har mycket duktiga jakthundar.)MVH.

Namn: chivas
Datum: Fredag den 3 Oktober 2003 Kl: 15:23
Michael för din information så har jag inte varit vid en dator för att kunna skriva nåt för jag har jagat. För det andra skriver jag inte under några andra namn än chivas på detta forum

Namn: Per
Datum: Fredag den 3 Oktober 2003 Kl: 14:29
Tycker ni inte att ni kommit ifrån ämnet som väl gällde Weimaraner till jakt.
En liten kommentar vad det gäller importer från Australien.
Dessa är till allra största delen utställningshundar !!!!
Och visst kan man viltspårsmeritera dom och sedan kalla hundarna jakthundar . Granska kritisk och be att få vara med när man jagar parktiskt med föräldradjuren om du vill ha en "riktig" jakthund

Namn: Melker
Datum: Fredag den 3 Oktober 2003 Kl: 11:48
Jag tycker mig ha märkt att vorstehn håller längre vid andapportering i kalla novembervatten med täta vassar.

Namn: Michael
Datum: Fredag den 3 Oktober 2003 Kl: 00:27
Med tanke på att personen i fråga har lyckats att bli både Fd. setterägare och snart Fd. pointerägare så är säkert risken att Fd. vorstehägare inte ligger långt borta.

Har man klarat av konststycket att misslyckats med två av dom bättre fågelhundsraserna så understryker det mitt inlägg längre nere; det hänger på ägaren/föraren!!! Eller så har man haft en otrolig otur när man köpte valp.... Som sagt, det kräver en del av hundföraren om ekipaget ska bli bra, lägga skulden på hundar är enkelt……

(by the way; konstigt att Chivas, som alltid brukar ha massa att säga, tystnade och att fd. setterägare dök upp, som sagt kul med anonyma.....)

Michael


Namn: Frank-T.
Datum: Fredag den 3 Oktober 2003 Kl: 00:06
Nei, den hunden som springer fortest er ikke nödvendigvis den beste jakthunden. Men den er nödvendigvis heller ikke noen "joyrunner". Om du som "före detta" vil väre seriös og dele din store erfarenhet, så skriv litt om hvilken pointer du nu har, vilken vorsteh du har og hvilken engelsk setter du har hatt. Fortell også hvor mange hunder du har hatt av hver rase, så kanskje vi skal ta ditt "gott råd är att ni ska skaffa er lite mer erfarenhet över rasgränserna".

Namn: fd setterägare
Datum: Torsdag den 2 Oktober 2003 Kl: 21:26
Det var inte någon specifik ras jag menade. Det är ju ingen nyhet att finns ju sämre individer inom varje ras och så kommer det ju alltid att förbli. Det är bara beklagligt att en del tror att en bra stående fågelhund är den som springer fortast (joyrunner). Ett gott råd är att ni ska skaffa er lite mer erfarenhet över rasgränserna, det skadar inte. Jag har erfarenhet av Engelsk setter, Pointer och Vorsteh och kan utan att tveka säga att de bästa JAKTHUNDARNA av dessa är just vorsteh. De hundar som jag har erfarenhet av JAGAR stort och effektivt dvs. de får med sig mycket mark på bredd och djup och framför allt så klarar de av fågeln oavsett väderförhållanden. Min nästa hund blir en vorsteh (har numera en Pointer som jag inte är speciellt nöjd med).

Namn: Anette.U
Datum: Torsdag den 2 Oktober 2003 Kl: 13:49
Bra skrivet Michael!
Vi har själva valt just pointer av den enkla anledningen för att vi tycker att dom är "Fågelhundarnas formel 1",det är en fröjd för ögat att få se en väl fungerande pointer arbeta på fjället i "180 knyck"...MVH.

Namn: Frank-T.
Datum: Torsdag den 2 Oktober 2003 Kl: 00:36
Amen!

Namn: Michael
Datum: Onsdag den 1 Oktober 2003 Kl: 23:58
Fd setterägare: (kul med anonyma)

Bland alla fågelhundsraser så finns det alla typer hundar; hundar som söker för stort, hundar som inte söker alls och hundar som tycker det är mysigt att söka runt fötterna på husse/matte (ofta kontinentala…) Själv är jag före detta, nuvarande och framtida setterägare av den enkla orsak av att mina hundar fungerar jättebra på jakt. Detta först efter lite arbete. Det är säkert så att det finns mera ”spring” i en setter , dom är trots allt avlade för att ta med sig mark i bra fart…..Detta ställer självklart stora krav på föraren/ägaren, man måste begripa sig på att tämja denna ”formel 1 bil”, om man inte har kunskapen ska man nog välja något enklare….kan det vara därför att du är fd.???

Du säger att en hund som springer rakt fram lämnar fågel bakom sig, självklart! Men en setter (eller annan fågelhund) som går i ett anpassad och effektivt sök och tar med sig mycket mark med nosen kalibrerat måste vara mera effektiv än en hund som går runt fötterna på husse/matte, eller? (om Inte husse/matte har jättekondis och väljer att söka av marken själv…)

Själv har jag setters men har förmånen av att jaga med mycket duktiga vorstrar, helt klart mycket kompetenta hundar som också är ganska ”all-round”, men en setter/pointer är , som det påpekas längre ned på denna tråden, en fågelspecialist, därför ser man ofta effektivare sök på dessa. Vissa dagar slår jag mina vorstehkompisar på fågel, andra dagar tvärt om….

Har varit ute och jagat fyra dagar i sträck här hemma, söndag gick jag faktiskt och tänkte på chivas inlägg och skrattade för mig själv, vi var en setter och två kontinentala, den ena av dessa sistnämnda försvann stort sett över horisonten ( som chivas menar pointrarna gör) den andra sökte för snävt, resultat; settern hittade fåglarna först….När det är sagt så kan det tilläggas att jag har sett många olika raser genom åren och det hela kokar ned till ägaren, har man ett någorlunda ämne i kojan så hänger allt på den som för hunden, ska det bli en bra hund, en ”in i nästa län” hund, eller en eftergångare etc.etc, oavsett ras!

Kontentan av detta är inte att en setter är bättre än en vorsteh men att det är fullständigt huvudlöst att påstå att pointrar slår 800 meter åt sidorna och att man inte kan se dom när dom står! Skriver man något så dumt har man tydligen inte varit på fågeljakt så mycket……eller att settrar springer så och så långt rakt fram. För det första måste man välja bra linjer, oavsett ras, för det andra måste ägaren vara kompetent nog att förstå och dressera sin adept. I dom allra, allra flesta fall där hunden döms ut så är det ägaren som borde skämmas för sin klantighet. Och, dess mer jaktlust och spring i bena dess mer krävs det, det är lättare att ratta en volvo 240 än en ferrari…men ferrarin är mycket mera stabil i 200 km/t än volvon….. Detta är väl också orsaken till att det är så känsligt att kritisera en hund, det är inte det faktum att man kritiserar hunden, men ägarens egenskaper som hundförare……Har man misslyckats nog så är det lätt att placera skulden på hunden eller rasen…..

Michael

Namn: Emla
Datum: Onsdag den 1 Oktober 2003 Kl: 23:20
Nåja,, nu finns det hundar som i generatoner jaktavlas som också uppvisar det beteendet...

Namn: fd setterägare
Datum: Onsdag den 1 Oktober 2003 Kl: 20:23
Det är sant att det finns alldeles för många "sticksökande joyrunners" som inte alls får med sig mark och som enligt mig inte jagar. De "tokspringer", ofta flera hundra meter rakt ut i terrängen och lämnar marken på sidan om helt osökt med total avsaknad av reviering. Ofta har de gått förbi massor av fågel som går upp när ägaren skall försöka att närma sig hunden. Detta beteende är helt värdelöst hos en stående fågelhund oavsett ras.

Namn: Pointer
Datum: Tisdag den 30 September 2003 Kl: 22:58
Synd att Chivas inte ville utveckla sitt syn på fågelhundar, han verkade ha grepp om detta:)

Namn: fageljagarn
Datum: Lördag den 27 September 2003 Kl: 18:11
jag skulle tro att han har ytterst lite erfarenhet av stående,,,,

Namn: Michael
Datum: Lördag den 27 September 2003 Kl: 16:33
Chivas har tydligen lång och bred erfarenhet med att jaga över engelska hundar; något så urbota korkat inlägg ska man leta länge efter : "....pointer till som har 800 meters slag på fält, du hinner i alla fall inte fram ändå och du ser inte när hunden står pga avståndet." Apropå prov , vad menar du med "alla kategorier"?...

Namn: Anette
Datum: Lördag den 27 September 2003 Kl: 15:04
Det beror på vad man menar med liten ras, ca 5-10 nya uppfödare har tillkommit sista året och det importeras hundar från bla Australien som aldrig förr!

Namn: K
Datum: Tisdag den 23 September 2003 Kl: 11:21
Eftersom weimaranern är en liten ras, är det såklart inte lika lätt att hitta en hund med

Namn: jägaren
Datum: Söndag den 21 September 2003 Kl: 20:42
Huvvaligen vilken nivå det är på denna diskussion. Det urartar sig verkligen när man börjar att kasta paj på varandra. Håller med den som sa att det finns både skit och bra hundar inom alla raser. En bra fågelhund är den som ger ägaren många skott tillfällen (söker friskt, finner och står för fågeln)eller hur!! Jag har ganska mycket erfarenhet av pointer, vorsteh och Eng.setter och jag måste säga att de bästa jakthundarna som JAG har erfarenhet av är Korthåriga vorsthrar. För den skull så kan jag inte säga att det inte finns bra Brittiska hundar.

Namn: chivas
Datum: Söndag den 21 September 2003 Kl: 12:00
Tråkigt att din sambos farfar har så dåliga erfarenheter av Vorster.

Var o en blir ju salig på sin tro som det heter.
Men han hade ju rätt, det krävs en rejäl hund för att kunna dra en rullator över fjället när man ska jaga ;)

Namn: Anette.U
Datum: Lördag den 20 September 2003 Kl: 23:11
Svar till Chivas:Jag har tidigare tyckt att du har ganska sunda och vettiga värderingar i mångt och mycket ,men den var låg och inte ens värd att diskutera,där sjönk du rejält i trovärdighet när du kommer med sådana uttalanden....Jag citerar det min sambos farfar en gång sa(Han har haft pointer hela sitt liv...):"En vorsteh det skaffar man sig den dagen man behöver rullator".... ;))MVH.

Namn: Frank-T.
Datum: Lördag den 20 September 2003 Kl: 22:24
Du har en egen evne å lese saker helt felöversatt i din egen lilla världen. Om det er fordi du er så snortät i skallen eller av ren ignorans vet ikke jeg, men alt jeg skrev i mitt forrige innlegg er at vorsteh-rasene er ikke avlet som fågeljakt-specialister. At det finnes veldig gode vorsteh er det da ingen tvil om. Spesielt da jeg bodde i Danmark så trente jeg jevnlig med noen av de beste vorsteh i landet. Veldig gode hunder, men personlig vil jeg heller ha pointer eller eng.setter - men ikke hvilke som helst - det finnes dårlige hunder av alle raser. Din åndssvake påstand: "Vad ska man med en pointer till som har 800 meters slag på fält, du hinner i alla fall inte fram ändå och du ser inte när hunden står pga avståndet." viser jo helt tydelig din ignorans, og at det er på tide du sörger for å se deg litt omkring för du begynner å gape så stort.

Namn: chivas
Datum: Lördag den 20 September 2003 Kl: 21:20
Jag skriver aldrig ut namn på nätet men personen vet vem jag menar.

Namn: vorstehägare
Datum: Lördag den 20 September 2003 Kl: 19:44
En fundering, vad heter denna duktige vorsteh som du har haft förmånen att jaga över. Lite reklam skadar inte....

Namn: chivas
Datum: Lördag den 20 September 2003 Kl: 18:07
Frankt-T
Du har då inte jagat med en Vorster av rätta kalibern det kan jag förstå av ditt inlägg.

Den vorstern jag har jagat över är i en egen klass för sej som dessutom har utkonkurerat hela sveige eliten alla kategorier på tävling/prov.

Dom engelska eller andra special raser vad gäller stående har inte en chans mot en vorster. Vad ska man med en pointer till som har 800 meters slag på fält, du hinner i alla fall inte fram ändå och du ser inte när hunden står pga avståndet.

Namn: Frank-T.
Datum: Lördag den 20 September 2003 Kl: 01:27
Hva er en vorthe??
Om det er vorsteh du tenker på så er de nettopp ikke fågeljakt-specialister...

Namn: Hugo
Datum: Fredag den 19 September 2003 Kl: 20:10
All heder till dom som kämpar med "spök hundar", fast nog är det väl så att speciellt mycket jakthundar är dom inte. Vill man ha en specialliserad fågelhund för ex skogsjakt köper man väl en vorthe, eller?

Namn: Peter
Datum: Fredag den 19 September 2003 Kl: 15:53
Fredrik!

Kan ju hända att du lyckats träffa rätt, kanske köpt valp av en av de mer seriösa jakthundsuppfödarna som importerar från Tyskland etc. Flertalet av uppfödarna prioriterar hundens utställningskvaliteter. På grund av den snäva avelsbasen och de låga kvalitetskraven vad gäller avelshundar blir det ett rent lotteri om du inte är fullständigt insatt i rasen innan du köper valp. Många sanningar får du inte veta föränn du kommit in i den inre kretsen, så att säga, kanske inte ens då. Det finns ju vissa arvbara grundförutsättningar som måste finnas hos en hund som ska jaga, tex intresse för vilt och ståndsanlag. I rasen finns individer utan detta. Vidare florerar ett nervöst temperament i kombination med hög aktivitetsnivå vilket borgar för koncentrations- och inlärningssvårigheter. Uppfödarna brister i självkritik och bortser från fakta.
Peter

Namn: fredrik
Datum: Onsdag den 17 September 2003 Kl: 00:26
Det finns faktist bra kennlar i sverige men det är ju inte alltid fel på hunden man kanske måste vara lite självkritisk ibland!!!!

En som är mycket nöjd med en svensk uppfödare!!

Namn: Peter
Datum: Tisdag den 16 September 2003 Kl: 14:01
Min hund har inte fungerat tillfredsställande på jakt. Söker nu efter seriös jakthundsuppfördning utomlands.
Peter

Namn: fredrik
Datum: Torsdag den 28 Augusti 2003 Kl: 21:55
tänkte bara göra ett litet inlägg i debatten och speciellt till det som kent skrev om att weimaranern har dåligt ståndsanlag och förmåga att hitta fågel...! Har själv en 1.5 årig "grå" som stod för fågel redan innan året,samt nu första jaktdagarna har visat mycket bra sök.Visst är weimaranern trängre i söket en tex pointern men det är ju faktiskt bara fördelar om man som jag jagar mycket i skogsland!

Namn: Anna St
Datum: Torsdag den 28 Augusti 2003 Kl: 17:53
Visst finns det dåliga individer bland weimaraner men det finns det nog i de flesta raser, synd bara att alla blir dömd efter de sämre i små raser.
Det är nog som med alla hundar som ska arbeta att man noga får välja uppfödare och föräldrardjur om man ska bli nöjd.

Anna, väldigt nöjd weimaraner ägare

Namn: Anette
Datum: Torsdag den 28 Augusti 2003 Kl: 13:16
Hej!

Titta i SKK Hunddata, www.skk.se, sök på Weimaraner och titta i stamtavlor i några generationer på nyfödda valpar, kan vara av intresse vad gäller inavel.

Anette

Namn: Maria
Datum: Torsdag den 28 Augusti 2003 Kl: 09:14
Ja du Anders...jag blev "stum" för en stund. Du är då helt klart inte insatt i rasen weimaraner, så många ord får jag då fram just nu. *skakar på huvudet*

Namn: Anette.U
Datum: Onsdag den 27 Augusti 2003 Kl: 20:57
Ojdå....Det blev visst ngn.liten miss när jag skickade iväg medd.........

Namn: Anette
Datum: Onsdag den 27 Augusti 2003 Kl: 20:56
Hej!
Vi är visst två "Anettor" här på forumet(Jag är den Anette som bla hade problem med käng köp...)Så jag kommer nog att "heta" Anette.U hädanefter..MVH.

Namn: Anette
Datum: Onsdag den 27 Augusti 2003 Kl: 20:56
Hej!
Vi är visst två "Anettor" här på forumet(Jag är den Anette som bla hade problem med käng köp...)Så jag kommer nog att "heta" Anette.U hädanefter..MVH.

Namn: Anette
Datum: Onsdag den 27 Augusti 2003 Kl: 20:56
Hej!
Vi är visst två "Anettor" här på forumet(Jag är den Anette som bla hade problem med käng köp...)Så jag kommer nog att "heta" Anette.U hädanefter..MVH.

Namn: Anette
Datum: Onsdag den 27 Augusti 2003 Kl: 18:10
Hej!

Intressant debatt, det jag har noterat är att avelsbasen är liten, undersök inavelsgraden, dvs att man avlar på hundar som är nära släkt. Brukar meföra ökad sjuklighet.

Anette

Namn: Anders
Datum: Onsdag den 27 Augusti 2003 Kl: 17:56
Rasen är så sjuk att bara det borde avskäcka; epilepsi, hudproblem, nervositet, magproblem etc.

Anders

Namn: Kenth
Datum: Tisdag den 5 Augusti 2003 Kl: 07:06
Många som köper Weimaraner för att jaga blir besvikna på hunden, detta har olika orsaker, tex att ståndsanlag saknas, hunden söker inte ut och har dålig förmåga att finna fågel. Hundarna avlas inte med huvudsakligen fågelarbete i siktet. De hundar som godkännes för avel klarar saker som även brukshundar skulle klara.

Kenth

Namn: Pernilla & Rolf mé resten...
Datum: Fredag den 25 Juli 2003 Kl: 23:05
Hej Anna.

Vad kul att du fastnat för vår underbara ras, weimaranern. Extra kul för oss är det att du uppskattar den långhåriga weimisen som vi avlat i många år.

Om du skall hitta en uppfödare och hund som passar dig och ditt jaktliga intresse fyller vi gärna i vad Annika tidigare sa om att söka på vad de olika uppfödarnas hundar presterat. Ta en koll på SKK´s utmärkta sida där du kan "skärskåda" varje uppfödare och hund.

Lycka till önskar,
Pernilla & Rolf mé resten...

Namn: Maria
Datum: Fredag den 25 Juli 2003 Kl: 19:12
Kenth, jag vet inte hur du menar(och jag erkänner att jag bara har gått 1 jaktprov) men på fält-, skogs- och fjäll-prov är det ju just det som bedöms. På skogsprovet fick han egenskapsbedömning på fart, vidd, reviering, följsamhet/samarbete, stånd, avance och viltfinnarförmåga. Eftersom att han gick till pris är han ju därmed meriterad!? Skriv gärna hur du menar...jag är ju ändock ganska grön inom detta.
Mvh Maria

Namn: Kenth
Datum: Fredag den 25 Juli 2003 Kl: 16:56
Hej!

Problemet med de meriter som krävs i Weimaranerklubben är att det inte krävs eller lyfts fram kapaciteter som stående fågelhund, tex ståndsanlag, förmåga att finna fågel, reviering eller vidd i söket.

Kenth

Namn: Maria
Datum: Fredag den 25 Juli 2003 Kl: 12:08
Jag har 2 långhår från Classic Dream's, hannen är meriterad på skogsprov och är en helt underbar och pålitlig jakthund och exteriört bra. Tiken är 18 månader och visar bra intresse för fågel så nog vet jag att det blir nåt av henne med...precis som med hannen så är det tid och möten med fågel som gäller. Det finns så många som har åsikter om hundar och kennlar och det snackas hej-vilt om hur andras hundar och avel är...tyvärr har dom inte alltid "torrt på fötterna". Men så är det ju i hund-världen och bland alla raser.
Sitter nu och längtar till jakten....*ler drömmande*
Mvh Maria

Namn: Per
Datum: Onsdag den 23 Juli 2003 Kl: 15:49
Ville bara tipsa om 2 bra svenska weimaraneruppfödare som verkligen satsar på det jaktliga , kennel Disodil's och kennel Scuba's.Ska du ha en weimaraner att jaga med är det dessa två som gäller

Namn: chivas
Datum: Tisdag den 22 Juli 2003 Kl: 08:42
Hur vanliga är långhårs varianten? jag har sett den på bild och tycker den är otroligt vacker.

Namn: Annika
Datum: Måndag den 21 Juli 2003 Kl: 11:52
Jag skulle bara vilja kommentera vad Anna pettersson har skrivit om att köpa Weimaraner. Själv har jag 3 st och då två långhår och ett korthår. Har väldigt god kontakt med Eva (Hellas kennel)och jag tror att hon tycker du är lite ute och cyklar om det bara är hennes kennel och den i danmark (vet inget om den kenneln erkänner jag)som har bra weimaraner för jakt. Det finns flera bra kennlar i Sverige som föder upp bra jakthundar efter välmeriterade föräldrardjur. Det gäller bara som vid alla andra köp av jakt hundar var noga med ditt val och se till att de har de egenskaper som uppfödaren påstår d v s att de kan visa upp provresultat eller liknande (visa upp hunden vid jakt, apportering, viltspår, beroende på vad du söker) som styrker deras påstående. Jag är väldigt nöjd med mina jakthundar som jag köpt från kennlar i Sverige.Annika

Namn: Anna Pettersson
Datum: Fredag den 18 Juli 2003 Kl: 11:15

Om du ska köpa Weimaraner att jaga med-sök då hos dessa kennlar och efter dessa linjer: Kennel Jaegersborg i Danmark respektive Kennel Hella i Norge som har en tik, Hellas Lottery The American Fighter, efter en jaktligt högt meriterad amerikansk hane.

Anna Pettersson

  << tillbaka
EftersöksService: 798    ApportService: 451    Forum: 28 806    
Startsida