Log in
 Weimaraner för jakt...  
Namn: Andreas
Datum: Torsdag den 9 September 2004 Kl: 15:31
Förresten vill ju inte Weimaranerklubben acceptera olikheter mellan Vorsteh och Weimaraner utan gick gick ut Vorstehklubben då man tyckte att hundarna inte fick tillräckliga poäng på jaktprov. Om jägare ska välja Weimaraner krävs ju att den kan konkurrera jaktligt med åtminstone Vorsteh, de flesta kan ju inte ha flera hundar.

Det faktum att de enda formellt ordnade träningsmöjligheter som tillhandahålls är i regi av uppfödarna (eller privata företag) för sina egna hundar och att särskilda prov avhållna i samband med dessa kennelträffar är ett av de mest vanligt förekommande sätten att meritera är ju kanske inte det bästa för rasen.Uppenbara risker för rasens utveckling finns i det faktum att de domare som dömer prov ofta har tränat och fött upp de hundar de dömer.

Namn: Andreas
Datum: Torsdag den 9 September 2004 Kl: 15:21
De flesta som köper jakthund förväntar sig en miniminivå på jaktlig kapacitet (bla vad gäller sök och stånd) vilket många Weimaraner i min erfarenhet idag inte når upp till. Vidare skulle det vara intressant om Du Erik kan beskriva skillnader och olikheter mellan dina båda raser.

Namn: Erik Eriksson
Datum: Torsdag den 9 September 2004 Kl: 13:21
Har med intresse läst och följt debatten angående olika hundars förträfflighet i jaktskogen.....är själv ägare till en grå och en Kh.Vorsteh, båda är dugliga jakthundar men inte på något sätt lika i sättet att jaga, MEN båda gör det dom ska! Varför man överhuvudtaget skall jämföra raser begriper jag inte, huvudsaken är att man får den hundras/typ som passar ens egna behov. Att som en del gör här dömma ut hela raser därför att man har en egen åsikt är ju trevligt och moget.....låt var och en bli salig på sin tro!


Namn: Gunilla
Datum: Torsdag den 9 September 2004 Kl: 12:50
Kolla även Scuba´s Kennel
http://hem.passagen.se/ancinick/

Namn: Fundersam
Datum: Torsdag den 9 September 2004 Kl: 11:43
Nej

Namn: Maria O
Datum: Torsdag den 9 September 2004 Kl: 10:19
Kan man inte acceptera att vi väljer olika raser att jaga med, vanliga eller mindre vanliga. Kan man inte tycka det är bra att vissa jobbar med ovanliga raser och forsoker sitt bästa iställer for att komma med spydiga och nedlåtande kommentarer hela tiden.

Namn: Fundersam
Datum: Onsdag den 8 September 2004 Kl: 09:03
Tråkig attityd eller fakta du inte gillar....?

Namn: Maria O
Datum: Onsdag den 8 September 2004 Kl: 01:31
Vilken tråkig attityd vissa har på detta forum mot de mer udda jaktraserna. Maria O

Namn: Erik
Datum: Måndag den 6 September 2004 Kl: 10:32
Med taskig mentalitet, HD problem och sjukdomar.

Namn: Ulrika Eriksson
Datum: Måndag den 6 September 2004 Kl: 00:52
Kenneln som har Sveriges högst ´meriterade Weimaraner heter Kennel Mimmtrix. De har fött upp/äger en hund som är Trippel Ch. Jakt Ch, Viltspårs Ch o NORD UCH Mimmtrix Sally.
De har även en rad med jaktprovsmeriterade hundar.

Namn: Anna Pettersson
Datum: Fredag den 18 Juli 2003 Kl: 11:14

Om du ska köpa Weimaraner att jaga med-sök då hos dessa kennlar och efter dessa linjer: Kennel Jaegersborg i Danmark respektive Kennel Hella i Norge som har en tik, Hellas Lottery The American Fighter, efter en jaktligt högt meriterad amerikansk hane.

Anna Pettersson

  << tillbaka
EftersöksService: 798    ApportService: 451    Forum: 28 806    
Startsida