Log in
 Hagelbössa...  
Namn: RW
Datum: Tisdag den 12 September 2006 Kl: 16:02
Har haft en Beretta 686 o den sprack i kolven (av rekylen). Svågern har haft en 686 där avtryckarmekanismen brakade samman på. Ingen av oss har Beretta idag.

Namn: hipshot
Datum: Fredag den 8 September 2006 Kl: 13:25
o just det.. Beretta är en ruskigt bra bössa inget snack om den saken men även ruskigt vanlig så jag ser inte riktigt hur man skulle bli impad av själva ägandet av en dylik? Däremot så kan jag bli ruskigt impad tex av en kompis som skjuter som en gud med just en beretta. Det har dock inte så mycket med bössan att göra. Även jag har en berettabock men inte f-n skjuter jag lika bra som han för det :-/

Mvh!

Namn: hipshot
Datum: Fredag den 8 September 2006 Kl: 13:21
Wild one..

Tänkte skriva ngt halvdräpande om bättre andrahandsvärde på Beretta osv men det kanske är bäst att kolla lite på Bettinsoli först..

Tur för mej det :-)

Läste en test som Sten gjort på en Overland tror jag den hette.. Bössfan såg ju supermysig ut och jag vart väldigt nyfiken! Vet du vad som skiljer din bössa från Overland modellen? Det var en lättviktare på 2,7 kg med lite lull lull i form av gravyr o prylar.. Den seglade plötsligt upp som ett alternativ den dag min sunkbock ska bytas.

Mvh!

Namn: Wild one
Datum: Fredag den 8 September 2006 Kl: 09:35
Ville bara säga att jag har läst alla argument om vilken hagelbock är bäst för priset osv och kan konstatera att den Bettinsoli Silver 2000 som jag köpte för 5 år sen är en riktig bra vapen. Den är välbalanserd, har 5 choker, riktigt snygg och välgjort gravering. Jag har jagat skogs-och sjöfåglar mest och förmodligen kommer alldrig att behöva eller vilja ha en annan hagelbock. Den kostade 7500 kr då och var verkligen prisvärt. Förmodligen hade jag köpt en Berreta om jag hade pengarna då, men idag är jag glad att jag inte gjorde det – jag hade inte varit mer nöjd eller skutit flera fåglar – men kanske imponerade på några av mina jaktkamreter, ja – dom som bär Rolex klockor eller kör Porche bilar.

Namn: norrmannen
Datum: Onsdag den 7 Juni 2006 Kl: 08:48
Jeg ville kjøpt en brukt (begagnat) sauer. Om du hittar en vapenforhandler med en slik i god stand, er prisen vel så bra som noen ny, og den varer livet ut, om du ønskar.
Bruk mer penger på anpassningen enn på selve våpenet.

Namn: Jenny
Datum: Tisdag den 6 Juni 2006 Kl: 22:03
Åh, vad glad jag blev att du äntligen skrev efter 3 år, Björne. Som jag har väntat. Och vilka fina råd. Jag skall genast slamma en plåt så kan jag se om mina olika gevär skjuter samman.

Namn: Björne
Datum: Tisdag den 6 Juni 2006 Kl: 21:28
Hej Jenny. Det absolut viktigaste med din nya bössa, oavsett om det är en bock el. sbs är att båda piporna samskjuter. Gör dom inte det spelar det ingen roll hur bra bössan passar om du inte får träffen där du vill ha den.Har sett skräckexempel med nya vapen som går riktigt illa. Så skjut på ett stort papper el. slammad plåt så ser du hur bössan är "skapt". Lycka till.

Namn: Göran
Datum: Måndag den 7 Juli 2003 Kl: 01:05
Ahhhh, glömde!
http://www2.blocket.se/view/1288175.htm?l=0

Namn: Göran
Datum: Måndag den 7 Juli 2003 Kl: 01:03
Jenny, har du köpt någon bössa än? vad blev det?
Du har 2 lämpliga objekt till bra pris på Blocket just nu. http://www2.blocket.se/view/1292606.htm?l=0
http://www2.blocket.se/view/1287798.htm?l=0

/Göran

Namn: kh_vorsteh
Datum: Tisdag den 17 Juni 2003 Kl: 10:56
Jenny : Både jag och min fru har en lättbössa var.
Jag har en Beretta UL och frugan har en Husqvarna UL.
Det här med rekylen skall du inte vara orolig för.
Själv använder jag inte laddningar över 32g.
Det finns ingen anledning att "elda för kråkorna" !

Du kommer inte att ångra dej med en lättbössa !

Namn: RW
Datum: Fredag den 6 Juni 2003 Kl: 11:20
Melker: ok, jag förstår. Problemet är väl närmast att man inte vet vad man kommer att jaga och hur en bössa skall passa när man är nybörjare. Går man till en seriös vapenhandlare med ett större utbud är chansen bättre att man får rätt rådgivning än om man går till bysmeden med litet utbud och liten erfarenhet. De vill ju gärna bli av med vad som står på hyllan vilket idag ofta är en Italjensktillverkad hagelbock av tvivelaktig kvalité. Enda fördelen med en nyare hagelbock gentemot en äldre SBS är att loppen ofta är hårdförkromade och kräver mindre vapenvård.

Namn: RW
Datum: Fredag den 6 Juni 2003 Kl: 10:40
En sak som många glömmer bort är att känna efter hur balansen ligger och var tyngpunktcentrum är. Alla har väl olika tycke och smak vad gäller balans men generellt skall den ligga vid ledbulten. När det gäller hur tyngden är fördelad på bössan är det knepigare. Om bössan har tunga pipor kan det ju kompenseras med tung kolv och ändå få en bra balans. Bössan blir dock inte "förig" då utan svårsvingad och klumpig. Dyrare bössor är oftare tillverkade av bättre material (tunnare gods i pipor mm) vilket gör att de bössorna har vikten bättre centrerad. Detta är en sak som man inte tänker på när man gör så kallade lättviktsbockar. Då minskar man vikten på bössan genom att tillverka lådan i dural (aluminium). Tyngden fördelas då ut på bössans hela längd och den blir klumpigare att svinga även om balansen ligger rätt. En nybörjare som inte vill lägga så mycket pengar på bössan kommer troligen att byta den om några år och då bör man satsa på kända märken med bra andrahandsvärde typ Beretta, Browning mm (kostar från ca 7 000:- beg). En nybörjare som kan tänka sig att lägga ut lite mer pengar för att hitta en bössa för livet (nåja!) bör titta på AYA sbs (kostar från 10 000:- beg), och vill man då ha en lättare, välj en kal 20.

Namn: Melker
Datum: Fredag den 6 Juni 2003 Kl: 10:16
RW,
Det är inte dumt försöka vara tydlig. När man inte känner personer kan man inte förutsätta saker som "det vet väl alla". Speciellt inte när frågeställaren beskriver sig som "nyfrälst".

Namn: RW
Datum: Fredag den 6 Juni 2003 Kl: 08:03
Melker: det var väl en ovanligt dum kommentar. Klart att bössan skall passa, det vet väl alla. Att en SBS skulle passa bättre eller sämre finns väl inget som säger men det ser fortfarande trevligare ut vid jakt.

Namn: Melker
Datum: Torsdag den 5 Juni 2003 Kl: 16:08
Köp en kvalitetsbössa av den typ Du trivs och skjuter bäst med. Det är inte jägarmässigt att välja SBS för att de ser "trevligare ut vid jakt" om Du skjuter sämre med en sådan.

Även på jakt ser det trevligare ut med träff än bom eller skadskjutning.

Namn: RW
Datum: Torsdag den 5 Juni 2003 Kl: 08:42
Varför inte köpa en SBS i stället för bock/automat. Ser trevligare ut vid jakt och finns i mängder hos vapenhandlarna till bra priser.

Namn: duckhunter
Datum: Onsdag den 4 Juni 2003 Kl: 20:02
Joo, jag har hört flera historier om hur lågprisbössor brakar ihop vid kärva förhållanden.
Jag vet att många ogillar att man säger det, men jag gör det ändå:
KVALITET KOSTAR MYCKET PENGAR!!!

Namn: Hipshot
Datum: Onsdag den 4 Juni 2003 Kl: 17:35
Undvik i möjligaste mån de sk budgetbössorna typ Classic, Sabatti, Legend och vad de nu kan heta. Det är grovt sett samma taskiga system i lite olika tappning. Beställer försäljaren över 300 ex av dessa vapen för försäljning så ingår i priset att de får döpa vapnet till vad de vill därför finns det nu en j-la massa taskiga bössor av olika märke som i stort sett är samma sak dvs Classic.

En god vän var med på fågeljakt med sin bössa av ovanstående märke och drabbades då den morgonen av konsekvensen av att köpa skärpbössa dvs vapenfel. Gick inte att avfyra båda piporna. Vapentekniker försökte åtgärda problemet men misslyckades och den teknikern är inte dålig utan när problemet kvarstod vid nästa jakt så fick kompisen svaret att han valt fel bössa och att systemet inte är tillförlitligt och då spelar det ingen roll vad man som tekniker gör för ingrepp i mekanismen. Tror det var Göran mfl som rekomenderade köp av ett väl etablerat märke gärna begagnat. Det tar några år innan man lär sig handskas med bössan och innan man lär sig hur man vill ha sin kolv och då är inte dessa billiga bössor ngt att ha. Ta en sån sak som andrahandsvärde tex. Beretta, Mirukou, Browning torde stå sig i värde skapligt gämförelsevis.

Alla bössor är inte skräp men givet att det finns bättre begagnade märken så finns ingen som helst anledning att chansa som jag ser det!

Mvh! // Hipshot

Namn: Uffe W
Datum: Tisdag den 3 Juni 2003 Kl: 15:46
Hej Jenny!
Själv har jag en Beretta kl20, jag har ägt olika bössor och testat en del andra. Vad jag vill säga med detta är ut och prova så många du kan, ta sen den som du gillar bäst, om plånboken tillåter. Jag har fått lite gliringar för att jag skjuter med kl20. Har man en kärringhund så får man (cocker)ha en kärringbössa, eller
MVH/Cocker Uffe

Namn: Hasse
Datum: Tisdag den 3 Juni 2003 Kl: 12:35
Hej Duckhunter!
Jag och antagligen många andra har sedan länge förstått att du inte vet vad du talar om, men det känns bra att du också insett det.

Ditt (och mitt) struntprat leder inte till att Jenny får klarhet i sin fråga, så tack för mig.

/Hasse

Namn: Maud/Rospigan
Datum: Fredag den 30 Maj 2003 Kl: 20:13
Hej Jenny!
Jag började min skjutträning med en FN Browning 12:a och sedan en Browning automat. Båda var ok, men när jag så började närma mej "uppskjutning", tog jag några lektioner hos Freddie von Essen, och blev där presenterad för en Miroku 20:a.

Jag blev förälskad, inte i Fredde :-), men i bössan. När jag sedan uppsöker den lokala sport & vapenaffären står där en begagnad Miroko 20:a, så jag bokar den snabbt och kan efter godkänd jägarexamen hämta ut den.

Jag har haft den nu i 15 år och trivs utmärkt med den. Kolven är ombyggd för att passa mej, och vi har tillsammans vandrat många mil på fjället (lätt & trevlig), jagat änder, rapphöns, fasaner, rådjur mm, och så ett oräknerligt antal rundor på skjutbanan.

Som någon tidigare skrev - försök prova en massa olika bössor så du får lite referenser. Försök sedan kika efter begagnat om den du faller för annars blir lite dyr.

Lycka till med bössan, och allt kul du har framför dej.

Namn: duckhunter
Datum: Fredag den 30 Maj 2003 Kl: 16:41
Hej hasse!
jag gör ett nytt försök. Hoppas livremmen håller ett tag till=)
Vad är en budgetbössa?
Är det en bössa vars pris är anpassad efter ens egen budget?
Är det skrot som vapenhandlaren kränger för att få en bättre budget?
Förklara för mig! ( jag har själv använt uttrycket, men vad faen står det för?)
Har man 8 papp så kan man köpa en förbannat fin begagnad och ändå få pengar över till inpassning och övningskostnader.

Gött mos!

Namn: Hasse
Datum: Fredag den 30 Maj 2003 Kl: 15:34
Hej Duckhunter!

jag tror du begriper vad jag skrev om, även om du nu försöker vara så övertydlig så du nästan spräcker livremmen. Om vi nu säger att man inte har mer än säg 8 tusen att lägga på en bössa, vad ska man då köpa? Jo, en sk budgetbössa kanske. Alternativet är ju att inte köpa någon alls, men då blir det inte mycket jaga av.

Hasse

Namn: duckhunter
Datum: Fredag den 30 Maj 2003 Kl: 15:04
Hej Hasse!
Ang dessa tester så läggs det ju in i bedömningen vad den kostar. Därför kan det stå att en brno dubbelstudsare är en kanonbössa i rubriken, läser man sedan hela recensionen så står det: bara lite glapp, dåligt trycke, inte riktigt samskjutande...
Men recensenten tyckte ändå att det var en kanonbössa eftersom den bara kostade 2700:- och ändå träffade tavlan på 80 m.

hejsvejs

Namn: Hasse
Datum: Fredag den 30 Maj 2003 Kl: 12:39
Hej Duckhunter!
Jag tycker du är lite väl kategorisk när du sågar alla sk budgetbockar. Jag kan inte tänka mig att det inte finns mer eller mindre prisvärda vapen i den prisklassen. Om jag inte minns helt fel skrev Sv Jakt om en hagelbock från Bettinsoli härom året och då fick den ganska bra kritik.

Hasse

Namn: Göran
Datum: Tisdag den 27 Maj 2003 Kl: 15:22
Ska man ändå satsa tid och pengar på att anpassa kolven så att den passar så bör man ju lägga ner dom pengarna på en bössa av god kvalite´. Jag har för mig att det kostade mig 1800:- att få kolven inprovad och anpassad. Nackdelen med att ändra kolven är att andrahandsvärdet sjunker rätt rejält, det är inte säkert att den passar någon annan än dig efter omändringen (åter en anledning att satsa på kvalite som man aldrig behöver byta bort).
Har man inte tänkt anpassa kolven så kan du köpa precis vilken bössa som helst och byta när lusten faller på eller ekonomin tillåter.

Kom ihåg att det är mycket lättare att lära sig skjuta med en bössa som är anpassad efter dig än att försöka anpassa dig och ditt skytte efter bössan.

Namn: duckhunter
Datum: Tisdag den 27 Maj 2003 Kl: 14:46
VÄL RUTET, Göran!

Namn: Göran
Datum: Tisdag den 27 Maj 2003 Kl: 11:50
Hej Jenny!
Ett tips bland många andra..... Köp en begagnad Beretta, kolla med fördel på Blocket, där är dom ute titt som tätt. Titta efter en 685 eller 686 (4-6000:-) är du rädd för rekylen så ska du titta efter en halvautomat (Beretta 390 =) 3-3500:-. Efter ditt inköp går du till en skjutskola som hjälper dig att passa in kolven. När allt detta är klart så kan du börja träna på riktigt!
Det kommer iof. att kosta dig en del innan du är klar med bössan men går du på ovanstående råd så har du en bössa för resten av livet! Passa in kolven måste du ju göra hursom hellst om du nu har tänkt att träffa något med den. Det finns iof. de som använder sig av standardkolvar och har lärt sig skjuta med dem men det är mycket lättare att träffa om du har en kolv som passar.
Jag fick min kolv inpassad av Rune Flodman efter 15 mycket aktiva år som jägare, innan jag pasade in den så träffade jag riktigt bra. Efter inpassningen så bommade jag mest hela tiden till dess jag blev kompis med den nya kolven, då kom träffarna! Jag blev helt enkelt tvungen att lära om mig att skjuta. Med en korrekt inpassad kolv så träffar jag de snabba och kniviga skott som jag tidigare hade problem med, bössan sitter perfekt vid snabba anläggningar och då träffar man också. Nu byter jag aldrig bort den kolven, bössan kanske men inte kolven.
Glöm dock aldrig att om man ska lära sig att skjuta bra med hagelbössa så krävs träning, träning , träning och träning.

En Beretta räcker livet ut, lycka till med bössköpet.

/Göran

Namn: duckhunter
Datum: Tisdag den 27 Maj 2003 Kl: 10:45
Bettinisoli är italienska budgetbockar. De modeller jag sett brukar ligga mellan 5-8000. Jag har aldrig skjutit med ngn, men de ser ut som vilken enklare bock som helst. Tafflig gravyr, dåligt gjord nätskärning osv, fast det gör ju alla bockar i den prisklassen också.....

Hej på er!

Namn: JK
Datum: Tisdag den 27 Maj 2003 Kl: 08:03
Chesterton är en industriprodukt, och jag har aldrig hittat det i en vanlig affär! Har du någon kompis som jobbar på mekanisk industri/tillverkning mm så kanske han/hon kan fixat det....jag har själv fått det av en kompis.

Namn: Nisse
Datum: Måndag den 26 Maj 2003 Kl: 23:21
Hej Jenny!

När jag var i din sits och skulle köpa min första hagelbössa visade en vapenhandlare en Bettinsoli för mig. Den såg trevlig ut och kändes bra, men jag tvekade eftersom jag aldrig hört talas om märket. Jag hörde mig för i min bekantskapskrets och de kände inte heller till Bettinsoli. Jag tog det säkra före det osäkra och köpte mig en Beretta isället. Jag har förvisso aldrig ångrat mitt köp, men blev nyfiken att få veta lite mer om det vapen jag aldrig köpte när jag läste din fråga.

Är det ingen som har en Bettinsoli eller kanske har provskjutit en och som kan dela med sig av sina erfarenheter?

Nisse

Namn: duckhunter
Datum: Måndag den 26 Maj 2003 Kl: 18:36
var får man tag i chesterton och vad innehåller det?

Namn: JK
Datum: Måndag den 26 Maj 2003 Kl: 11:49
Det finns något som heter Chesterton som man sprayar på, torkar av...kladdar inte...Det är inget som används inom vapenbranschen men väl inom metallindustrin för detaljer som inte kan rostskyddas på annat sätt...

Namn: roger@workinggundogs.info
Datum: Måndag den 26 Maj 2003 Kl: 11:46
Husse
Vill du "rostskydda" din bössa? Använd Turtle flytande bilvax eller liknande, det fungerar utmärkt, inte bara mot saltvatten och det kladdar inte som fett.
Jag har använt vaxmetoden på alla mina vapen under många år efter ett tips av vapensmeden Christer Holmgren.


Namn: Fredrik
Datum: Måndag den 26 Maj 2003 Kl: 09:28
Ett alternativ till att titta efter classic/HVA/Lincoln är att kika efter en begagnad Beretta 686, en sådan ligger i ungefär samma prisklass och är en bättre bössa i allt. Inget negativt om ovannämnda märken dessa räcker med rätt vård ett helt jägarliv minst innan de är utslitet men skillnad i kvalitetsjämnhet och andrahandspris gör att ett sådant köp inte blir dyrare i längden. Andra bra begagnade alternativ är SKB, Miroku, Browning. Men som sagt tidigare så stirra dig inte blind på pris och namn utan köp en bössa som passar dig.
Varför inte en kaliber 20 om du söker en lättare bössa?

Mvh
Fredrik

Namn: Flemming
Datum: Måndag den 26 Maj 2003 Kl: 06:39
Hej
1995 köpte jag en Classic och har skjutit ungefär 1000 skott om året med den(skjutbana + jakt).
Jakten har i huvudsak bestått av and och gåsjakt, där jag ofta har använt ganska kraftiga stålhagelpatroner.
Jag har aldrig haft några problem med Classic'en och skulle inte tveka att köpa en likadan igen.
Visst finns där ofta ett samband mellan kvalitet och pris men dyrare vapen har ofta en finare gravyr/finish som också ska betalas.
Namn: duckhunter
Datum: Måndag den 26 Maj 2003 Kl: 04:23
Classic har jag bara hört illa om. Glappa och dåliga slagstift. Men som sagt, det är bara hörsägen.
Jag har själv en Husqvarna 300, den har alltid funkat även om den är klumpig och ofta problem med slgstiften.

Ha det!

Namn: Husse
Datum: Söndag den 25 Maj 2003 Kl: 23:02
Jag läste just mitt förra inlägg och konstaterade att stavningen inte var den bästa... Jag säger bara ; Lördag kväll :-))

Allvarligt talat "Duckhunter", jag köpte som sagt en billig, vanlig Husqvarna 300 jakt. Efter att ha varit ute vid havet med bössan när den var ny, kan jag försäkra dig om att jag var överlycklig för att jag inte köpt en dyr bössa.
Inte fan begrep jag att det tog så hårt med saltvatten att man var tvungen att fetta in hela bössan utvändigt !
Den var mer röd än blånerad när jag kom hem !
Och jag tror nog att dom rostar lika mkt oavsett om de kostar 5000 eller 25000 kr ...nästan.. :-)

Ett tips bara: Köp en bössa med ejektor !
Jag har gråtit näsblod ett antal gånger när det har varit bråttom att ladda om... Fy fan för att stå och fippla när det är sekunder som gäller....

Namn: chivas
Datum: Söndag den 25 Maj 2003 Kl: 10:16
Jag köpte en Lincoln bössa en massproducerad italienare.
Jag har skjutit 15000 skott med den och den smäller varje gång man trycker på avtryckaren.

Lägg inte för mycket pengar på en Monster värsting turbo Gti
lägg pengarna på ammo istället och träna.

Köp en normalbössa som första bössa och inte en för lätt bössa. Rekylen kan bli jobbig ifall bössan är för lätt.

Namn: JK
Datum: Söndag den 25 Maj 2003 Kl: 07:26
Duckhunter....det är väl till att balanser på gränsen?:)
Kvalite är inte alltid lika med det som står på prislappen?
Sen vet jag inte vad ni har för vapenhandlare där du bor?
Det går ju att ta med sig en erfaren person till vapenaffären...Classic är t,ex ett väl prisvärt vapen för var och en som gör sin debut inom jakt och skytte...

Namn: duckhunter
Datum: Söndag den 25 Maj 2003 Kl: 04:29
Gör inte som JK säger!
Kvalite lönar sig. Har du tänkt att skjuta 10-20 skott om året i fin väderlek så kan du ju köpa en gammal med damaskerade pipor för 300:- vart som helst.
Vill du däremot ha en bössa som funkar jämt oavsett yttre omständigheter så får du lägga ut lite mer pengar.
Låt absolut inte vapenhandlaren komma med åsikter om hur bössan ska vara utformad för dig, utan det gör en skytteinstruktör med goda referenser!

Namn: Husse
Datum: Söndag den 25 Maj 2003 Kl: 02:08
Jag skall beretta (!) om när jag sköt för jägarexamen.

Vi på kursen hade varit på skjutbanan och provat lerduvorna en gång inna uppskjutningen. då gick allt okay.
Jag sköt ner tre, fyra duvor av fem i fem serier och tyckte inte det var några problem inför provet.
Minimum var tre duvor för godkänt.

På provdagen fick vi låna skytteklubbens Beretta...
- Första fem duvorna resulterade i likamånga klockrena bommar... En vid det laget ganska svettig skytt funderade som fan på vad som inte funkade...
Provledaren sa att jag fick dra iväg en serie till. Folk började samlas bakom, dom vädrade väl en total genomklappning :-))
FEM BOMMAR IGEN !!!! Jag trodde jag skulle dö...
Då kom en annan kursdeltagare (erfaren jägare)fram till mig, vars 16-årige son åxå gick kursen, och sa;
den bössan stämer inte för dig, testa grabbens istället.
Han hade köpt en Classic Lyx ( tror jag) till sin son.
Ny serie och kallsvettig skytt... Resultat; Fem kärnträffar ! Det bara dammade till i duvorna.
Så prislappen är helt ointressant. Det är hur bössan stämmer för DIG som är väsentligt.

Själv gick jag och köpte en Husqvarna som jag fortfarande inte fått ordning på... Men hittar jag en Claasic Lyx, så klipper jag till direkt :-))

Namn: JK
Datum: Lördag den 24 Maj 2003 Kl: 18:52
Ulrika...skit i vad bössorna heter och lägg inte tiotusentals kron på din första bössa!..
Testa testa hos vapenhandlare, provskjut kompisars bössor....slutligen när du bestämt dig så handla bösson hos en erkänt duktig vapenhandlare som kan hjälpa dig att passa till den så att du verkligen känner dig komfortabel med vapnet..

Namn: duckhunter
Datum: Lördag den 24 Maj 2003 Kl: 17:36
Jag skulle rekommendera en Beretta AL 391 Urika. Lätt som en bock, balans som en bock, ett skott mer än en bock=)

Namn: Jenny
Datum: Lördag den 24 Maj 2003 Kl: 13:06

Hej

Står i begrepp att köpa min första hagelbössa, men då jag är alldeles nyfrälst vad gäller jakt är valet inte så enkelt. Jag lutar åt en "lättviktare" även om man får räkna med en kraftig rekyl. Fick tips av en väninna att titta närmare på Bettinsoli Overland.

Är det någon som har några erfarenheter av Bettinsoli eller som kanske har något annat bra tips på tillverkare?

Tack på förhand!

Jenny

  << tillbaka
EftersöksService: 798    ApportService: 451    Forum: 28 806    
Startsida