Log in
 Nytt i fjälljaktsfrågan...  
Namn: rospigan
Datum: Onsdag den 28 Januari 2009 Kl: 19:49
Fjälljakten är för de flesta av oss årets höjdpunkt, men saker och ting är inte som de varit längre, och åtminstonde jag känner mej osäker på var och hur jag ska få möjlighet att jaga ripa framöver tillsammans med mina älskade hundar.

Personerna som driver Jaktreform.nu har kämpat stenhårt för saken. De har haft kontakter med regeringen och myndigheter, lämnat in skrivelser, gjort anmälningar till EU för att testa andra länders lagar med mera, med mera. Ni som följt med på www.jaktreform.nu och läst Svensk Jakt vet vad det hela handlar om.

För att Jaktreform.nu ska kunna fortsätta behöver de stöd bl.a till att hålla hemsidan igång och kostnader för jurist/expertråd vid kontakter med regering och EU. Hittils har de betalt allt ur egen ficka, men nu börjar de komma till en gräns då de behöver veta om det verkligen finns intresse av att rädda fjälljakten. I så fall startas en förening där de jobbar vidare.

Fråga är därför om DU är intresserade av att vara med och försöka rädda fjälljakten genom att bli medlem i föreningen "Jaktreform.nu" och betala 100 kr/person som medlemsavgift.

Jag hjälper Jaktreform.nu med att kolla intresset så de vet om det är någon idé att starta en förening, och vore tacksam om du ville anmäla ditt intresse till info@jaktreform.nu om Du kan tänka dej att bli medlem och därmed stötta kampen för fjälljakten.

Läs mer på www.jaktreform.nu

Hoppfulla jägarhälsningar!
Maud

Namn: michael
Datum: Söndag den 16 November 2008 Kl: 14:02

Mer Nytt här:

http://www.jaktreform.nu/diary_11.html

Och här:

http://www.jaktreform.nu/files/Hammarberg_ppet_brev.doc

Skriv gärna under här:

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2604

Jaktreform.nu
Michael

Namn: ammarnäs
Datum: Fredag den 14 November 2008 Kl: 21:27
MICHAEL, läser här ibland och har ibland tyckt att du verkar vara en självgod och jobbig jävel!

MEN du skulle kunna vara självaste Usama bin Laden nu och jag skulle ändå älska dig och dina gelikar som orkar lägga ner ett sånt engagemang i den här frågan!

Låg i år pga den dåliga fågeltillgånen i AC ute på turne till både jämtland och norrbotten. Det jag var med om i Jämtland var fan det horriblaste jag varit med om. Besparar er skräckhistorierna men nu måste det bli ett slut på invasionen. Kring åre, storulvån måste det ha varit 90% utländska jägare.

All kredd till er som har orken!!!!

Namn: rospigan
Datum: Måndag den 10 November 2008 Kl: 16:45
Det finns inga icke-PK fakta som biter på politiker och det finns inga valalternativ då miljöpartiet blir med i nästa regering om man skulle rösta bort de borgerliga.

Däremot kan ont med ont förgöras. Man kan köpa (allt kan köpas med pengar) en del av de 2000 frivilligorganisations lobbyister (Birdwatch, Greenpeace, WWF, Djurens rätt o.s.v.) från Bryssel och låta dem påverka den Svenska regeringen att tro att det är PK och synnerligen önskvärt att bara svenskar får jaga i Sverige om det nu överhuvudtaget skall jagas.

Lobbyisterna trummar in detta budskap som PK då Svenska jägare är skonsammare än italienska o.s.v. som ett näst-bästa alternativ till ingen jakt alls. Då kommer vilken som helst regering oberoende av färg att återgå till de gamla reglerna.

Vad svenska jägare säger betyder inget då ingen kan bli profet i sitt eget land men "expertis" från andra sidan PK-gränsen vet vad de talar om. Det är inte vad man säger som är det viktiga utan vem som säger det.

Och som en akademiker sade: En expert är en person som finns minst 100 kilometer bort!

Torsti

Namn: michael
Datum: Måndag den 10 November 2008 Kl: 15:02
Hej,

Även om vi nu har visat att vi har, har haft och kommer att ha rätt så betyder detta nödvändigtvis inte att vi ”vinner”. Detta till trotts att vi egentligen redan har "vunnit" - saken är solklar.

Nu har vi tagit död på ett felaktigt juridiskt argument och vi har visat att EU inte ser några problem med att vi behåller de regler vi hade innan våren 07. Det vill säga att man positivt särbehandlar boende i det egna landet.

Men utan en POLITISK vilja så kan vägen bli lång, i sämsta fall hela vägen fram tills nästa val.

Vi får se hur regeringen beslutar och om de väljer den väg som bestäms av fakta eller den politiska/ideologiska vägen.

Under tiden vore det fint om ni läser det här : http://www.jaktreform.nu/diary_11.html

Tack för vänliga ord!

Michael


Namn: frank-t
Datum: Fredag den 7 November 2008 Kl: 23:12
Seriöst og gjennomarbeidet av Michael & co. All respekt for Michaels utröttelige arbeid i frågan. Det burde kvalifisere til hedersmedlemsskap i Jägareförbundet.

Namn: jabbe
Datum: Fredag den 7 November 2008 Kl: 00:40
Vill tacka Michael Fossum och hans kumpaner för den energi som ni lagt ned på detta.
Hoppas nu bara att det verkligen blir ändring inför nästa år så att vi får tillbaka läns/kommunkorten.

Tack Michael!

Namn: carpenter
Datum: Torsdag den 30 Oktober 2008 Kl: 10:06
Egentligen borde vi alla, som är roade av fjälljakt göra stående ovationer, riktade till eldsjälarna som håller debatten varm. Märkligt stilla på detta forum, kanske inte är så många ripjägare här eller så förstår man inte konsekvenserna av tidigare beslut rörande " fria fjälljakten ", eller anar mot vilket mål myndigheterna strävar. Min oreserverade hyllning får ni iallafall. Häpp!

Namn: rospigan
Datum: Lördag den 25 Oktober 2008 Kl: 18:05
Kanon!

Namn: Torkel
Datum: Fredag den 24 Oktober 2008 Kl: 15:34
Superbra jobbat!

Namn: michael
Datum: Fredag den 24 Oktober 2008 Kl: 14:06

I går besökte Jaktreform.nu (Michael Fossum), Jägareförbundet (Hans Geibrink) och Advokat Ola Viklund Regeringen.

I detta möte presenterade vi det första svar vi har fått på våra anmälningar mot några grannländer, länder som praktiserar lagar där man ger boende i landet företräde till jakten. Syftet med anmälningarna var att visa att dessa länder, som har jaktregler som är mycket restriktiva mot utländska jägare, kunde tillämpa dessa regler utan att det av EU-kommissionen betraktades som ett brott mot EU-rätten.(med all rätt enligt oss)

Vi som står bakom www.jaktreform.nu lämnade in dessa anmälningar.

Svaret vi har fått är glasklart: Sverige KAN behålla sina gamla regler och den skrivning i Rennäringsförordningen som gällde fram till den olyckliga ändringen.

Vi hade rätt - regeringen fel!

Läs den fulla informationen här:

http://www.jaktreform.nu/empty_30.html

Michael Fossum

  << tillbaka
EftersöksService: 798    ApportService: 451    Forum: 28 806    
Startsida