Log in
 Hur långt in på säsongen...  
Namn: johan s
Datum: Söndag den 17 September 2006 Kl: 20:22
Hej
Jag har precis samma tankar som dig sara, har också en unghund. Jag undrar om lövfällningen är det något man ska ha i bakhuvudet när man bokar in en sen fjälljakt, och när är den i fjällen (jag ska till Härjedalen i andra mitten på oktober)? Är riporna svåra att handskas med så sent på säsongen för en unghund?

Namn: kevin
Datum: Lördag den 16 September 2006 Kl: 13:55
Det varierar oerhört men jag brukar låta snötäcket sätta punkt för min jakt, då menar jag det när snön även ligger nere i dalen.
Att riporna flockat ihop sig behöver inte göra så mycket. Efter du stött en sån stor kull brukar dnågra alltid avvika och blir då i regel mycket enklare att handskas med. I slutet på oktober brukar jag räkna säsongen avklarad.
Vad som kan vara väldigt kul är ju att så sent är riporna helt vita och man kan se dom på flera hundra meter och sen följa när hunden får vind av dom och hela jobbet därefter.

Kev

Namn: Sara L
Datum: Lördag den 16 September 2006 Kl: 12:59

Hej alla kunniga/erfarna på fjälljakt, hur långt in på säsongen har man bra ripjakt i fjällen? Folk pratar ju om att riporna flockar ihop sig och så... Har en inte alltför erfaren unghund (stående).

  << tillbaka
EftersöksService: 798    ApportService: 451    Forum: 28 806    
Startsida