Log in
 Jakt i tv ...  
Namn: birdhunter
Datum: Fredag den 18 November 2005 Kl: 16:27
Vid jakt över vettar behövs ingen apportör enl lagen.Konstigt tycker jag själv! Eftersom det tar längre tid att åka ut med en båt o hämta skjutna fåglar.Oftast så störs inte inflygande fåglar av simmande hundar så det blir effektivare jakt med hund också.

Namn: chivas
Datum: Fredag den 18 November 2005 Kl: 15:15
Tror nog dom försöker hålla sej inom lagen med tanke på hur många som söker minsta vinkling till att få till en folkstorm om det "ursinniga mördandet på oskyldiga fåglar" som aftonpisset skulle skriva med största storlek på löpet.

Namn: Gisela
Datum: Fredag den 18 November 2005 Kl: 11:01
Okey då vet jag och tack angående bäverjakten. Mao så gjorde dom allt enligt reglerna i programmet eftersom dom satt längst ute i havsbandet, där behövs det alltså inte hund.

/GiselaNamn: chivas
Datum: Fredag den 18 November 2005 Kl: 10:50
Men det är mycket slugt att ha med en apportör vid bäverjakt. Det är ruggigt kallt i vattnet runt mars ;)

Namn: Sten Ch
Datum: Fredag den 18 November 2005 Kl: 10:01
Pelle, du har helt rätt. Lagen kräver att en apportör finns med på jakten, men det behövs inte en hund per jägare. Hunden kan alltså sitta hos en annan jägare en bit bort eller till och med i en ”närstående” bil. Men den ska kunna finnas på plats på nolltid.

Det finns dock vissa undantag; om jakten sker över snötäckt mark eller ute på öppet vatten, till exempel från båt eller ett skär i havsbandet.

Samma sak gäller duv- och gåsjakt samt vid skymningsjakt efter alla fåglar.

Gisela får helt lagligt knalla runt sjön för att hämta, eller simma över. Vid bäverjakt ställer lagen inga krav på apportör.

Namn: Torkel
Datum: Fredag den 18 November 2005 Kl: 09:53
På andjakt behöver man det definitivt, men inte på bäverjakt. Knepiga apporter kan det bli.

Namn: Gisela
Datum: Fredag den 18 November 2005 Kl: 08:52
Jag tänkte detsamma och undrar samtidigt hur det ligger till med bäverjakt som dom också var på i programmet. Behöver man inte ha hundar där också? Någon som vet?
Nu fick han ingen på avstånd men tänk om det blivit en skjuten på andra sidan sjön. Går man runt sjön då och hämtar den?

/Gisela


Namn: Pelle
Datum: Fredag den 18 November 2005 Kl: 07:20

Vad säger lagen om apportör vid sjöfågeljakt. Såg ett inslag på 4+ igår . Fin natur,trevlig jakt. Allt igenom trevligt. Men ska inte hund medföras ?

  << tillbaka
EftersöksService: 798    ApportService: 451    Forum: 28 806    
Startsida