Log in
 Fråga till christoffersso...  
Namn: Linda
Datum: Fredag den 3 September 2004 Kl: 17:06
En länk till:

http://www.weim.net/baika/


Namn: Linda
Datum: Fredag den 3 September 2004 Kl: 16:07
Intressanta Weimaranerlänkar:

http://www.duckswild.com/baltrum/
http://www.weimaranerhunters.com/
http://homepage.mac.com/ckoshyk/Chiendog/PhotoAlbum32.html

Namn: erfaren
Datum: Torsdag den 2 September 2004 Kl: 18:48
Håller med, jag skulle aldrig ta risken att prova en ny ras, jag jagar med stående fågelhund, då väljer jag pointer, mest nedärvda jaktbara egenskaper som möjligt. I dagsdato har jag dresserat fram 5 jch och många duktiga jakthundar!

Namn: Sten Ch
Datum: Torsdag den 2 September 2004 Kl: 17:28
Jo, det har du förstås rätt i. Man kan också säga att okontrollerad harjakt kan indikera att hundarna är svåra att dressera. allt beror på infallsvinkeln. Jag har naturligtvis ingenting emot weimaranerrasen som sådan, men vill nog se några bra hundar innan jag talar översvallande vänligt om den... Problemet med små raser är inte bara avelsbas etc, utan också att de erfarna förarna inte väljer dem. Och problemet med förespråkare för små raser brukar vara att de till den grad klamrar sig fast vid detta att de uppger dåliga eller oerfarna förare som enda orsaken till att rasen inte lyckas. På det sättet kommer man naturligtvis ingenstans.
Som seriös hund- och jaktskribent är jag alltid öppen för vad nya raser kan åstadkomma, men det ska som sagt mycket till innan jag rekommenderar dem. Jag brukar säga att de etablerade raserna är etablerade för att de är bra och att de gånger nya raser lyckas beror det inte sällan på förändringar i jakten, som tex när bassetraserna anlände lagom till rådjursexplosionen på åttiotalet.
Jakthundsråd som kommer från hjärtat är sällan lika bra som de som kommer från hjärnan. Men i hemlighet hejar mitt hjärta på flera nya och intressanta raser, kanske också weimaranern...

Namn: Anders
Datum: Torsdag den 2 September 2004 Kl: 11:49
Håller med, rasen måste visa framtassarna jaktligt, dumt att gå ut Vorstehklubben, dock-att rusa efter harar är väl mer en fråga om brist på lydnadsträning snarare än ett mått på kapacitet som stående fågelhund?

Namn: Sten Ch
Datum: Torsdag den 2 September 2004 Kl: 11:41
Inte min bok. Man har utnyttjat mitt namn utan att fråga. Det handlar om en tjock, urmodig bok från sjuttiotalet som jag uppdaterade något kapitel i för ett antal år sedan. Nu ger man ut den i tre delar och anger mig som redaktör, vilket är fel. Jag står endast för det jag själv skrivit.

Men varför är det så viktigt att weimaraner ska nämnas? Små raser ska enligt min mening verkligen visa framtassarna ordentligt innan jag och andra i min position rekommenderar dem.

Vad gäller just weimaraner har jag sett väldigt lite framtassar, men desto mer bakben när de rusat efter harar och rådjur. De brukade ha jaktprov på mina marker tillsammans med bretonklubben. Av någon anledning släppte man alltid weimaranrena först, och de rensade marken på vilt trots förarnas högljudda inkallningssignaler.

Efter att ha sett samma skådespel ett par, tre år i följd är det inte att undra på att jag inte direkt höjer rasen till skyarna. Kanske har det blivit bättre med åren, men det återstår att se för mig. Upp till bevis!

Namn: Anders
Datum: Torsdag den 2 September 2004 Kl: 10:07
Jakthundar och viltvård, utkom januari.

Namn: Sten Ch
Datum: Onsdag den 1 September 2004 Kl: 16:25
Vilken bok???

Namn: Anders
Datum: Onsdag den 1 September 2004 Kl: 12:46
Bok var det ju!

Namn: Anders
Datum: Onsdag den 1 September 2004 Kl: 12:44

Hej!

Hur motiverar Du att Weimaranersn inte är med i Din nya bild?

Vänliga hälsningar

Anders

  << tillbaka
EftersöksService: 798    ApportService: 451    Forum: 28 806    
Startsida